Hoppa till sidans innehåll

Var med och åk Alliansloppet!

17 JAN 2013 14:17
Alliansloppet är nordens största rullskidslopp som också är seednings grundande för vasaloppet och en folkfest för skidälskare där motion och elit blandas . Det kommer i år vara ett två dagars event med sprint på fredag, och Alliansloppet 56 km på Lördagen samt 28 km all åkning sker i klassisk stil
  • Skapad: 17 JAN 2013 14:17

Valmöjligheternas lopp
Ålder, fysiskform eller tidigare erfarenheter skall inte hindra någon från att ställa upp och deltaga i Alliansloppet. Vi har tre olika distanser, 56 km, 28 km och 14 km. Alla kan ställa upp, vi har två olika klasser, Rullskidor och Inlines med stavar. Variation för alla från början.

Alliansloppet grundandes 2007 och arrangeras av Evenemang i Tvåstad. Alliansloppet är ett bevis på att flera kommuner kan samarbeta över gränserna och tillsammans med Idrottsföreningarna har man skapat ett evenemang som lockar tävlande från hela Norden. Våra främsta samarbetsföreningar är TSOK i Trollhättan och VSK i Vänersborg. Två anrika idrottsföreningar som bidrar manstarkt med personal till tävlingen, men framförallt med åkare.

pil_bla_fram Läs mer på arrangörens hemsida

Skribent: Sven Forsell