Hoppa till sidans innehåll

Vi grejade Golf-VM!

08 SEP 2016 14:32
Under två dagar kämpade alla väl och tog sig igenom två riktigt tuffa golfrundor på Älvkarleby GK.
Vi fick kämpa mot regn och kyla, svåra flaggplaceringar, ondulerade greener och mycket väntande.
Vem har sagt att golf är en sport för veklingar…
  • Uppdaterad: 12 SEP 2016 08:52

...nej det gäller att ha både bra psyke, hålla koncentrationen uppe under lång tid och en god fysik. Men  med trevliga spelpartners, lite mat i magen och ett glatt humör blir alla golfronder både trevliga och spännande, hur förutsättningarna än må vara. Och jag hoppas att ni liksom jag upplevde det och hade det kul på banan samtidigt som ni fick nya Vattenfallsvänner.

Hur gick det då i tävlingen
Extra kul är det naturligtvis att vi fått en Vattenfalls-mästare i Trollhättesektionen! Isabel tog hem båda tävlingarna i Damklassen (hcp och scratch) och hade faktiskt lägst score av alla spelare på 156 slag. Det skall vi vara stolta över! Bra jobbat tjejen!

Isabel ihop med Scratch-medaljörerna
Chatarina Froster silver h och Linda Nöjd brons v

Bäst i Herrklassen var Mikael Hanell från GEAB på 161 slag. Mikael var på besök hos Eldistribution under dagen idag och passade på att hälsa på Isabel (enligt info).

Thomas Krönhammar spelade upp sig rejält från lördagens spel och tog en mycket hedrande 7:e plats i sch-klassen, bra gjort Thomas, med mycket vilja och ett starkt psyke fixade du det.

Jan placerade sig på 30:e plats också på första halvan i sch-klassen, gott jobbat Jan.

Jon gick ut i ledarbollen i hcp-klassen på söndag men tappade sin fina placering och hamnade till slut på en 24 plats, men ändå kvar på övre halvan av startfältet. Bra gjort Jon, hur skall det sluta med tanke på att du började spela golf i år, lycka till i fortsättningen och det är roligt att vi fått en ny aktiv medlem i golfsektionen.

Hampus knep en fin 18:e plats i hcp klassen, också han i toppen av startfältet, tänk på att du hade 74 bakom dig!.

Och vi andra då som inte är omnämnda…  vi var liksom övriga goda representanter för Trollhättesektionen och spelade ända in i mål!

Gällande greenerna och puttningen snor jag ett citat från Göran Zachrisson… ”Bollen virrade runt ett tag på greenen innan den bestämde sig för att stanna just där den stannade”

På gång
Hoppas att ni ställer upp i vår sista golftävling för året Masters med Bästbollsfinaler, den spelas på Onsjö den 3/10 med första start kl 10:00 Anmälan till Christer Gustafsson senast 28/9.

Än en gång stort tack för en jätterolig golfresa!

Niklas och Thomas efter söndagens rond

Hampus och Jon – tummen upp inför söndagens rond

 

 

Skribent: Marie Carlander
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Vattenfalls IF Trollhättan - Korpen
Anna Johansson, Österlånggatan 60
46188 Trollhättan

Besöksadress:
Österlånggatan 60
46188 Trollhättan

Kontakt:
Tel: 052194518
E-post: vif.trollhattan@vatt...

Se all info